YouTube a lansat opţiunea „live mobile streaming”. Iată cum funcționează!

YouTube, deținut de Google, încearcă să-i ajungă din urmă pe competitorii săi direcţi, Facebook Live și Periscop deținut de Twitter, prin adăugarea unei opţiuni suplimentare în aplicaţia de mobil, sub forma unui buton pentru live-stream.

YouTube a început să ofere live streaming încă din 2011, când a transmis în direct Nunta Regală a Prinţului William cu Cathrine Middleton, de exemplu. De asemenea, Google a arătat că „o șesime dintre utilizatorii de internet” au vizionat live, pe YouTube, în 2012 saltul din stratosferă a lui Felix Baumgartner. După aceste experienţe inedite, însă doar anul acesta YouTube a difuzat live 360 festivalului de muzica Coachella.

De remarcat este, însă, faptul că Google nu a permis oricui să transmită live, pe YouTube, limitând live-streaming-ul pentru creatorii specifici (cum ar fi Red Bull, care a difuzat saltul lui Baumgartner).

Când va fi disponibil YouTube live streaming?

YouTube mobile live streaming este acum disponibil pentru toți creatorii de conținut care au peste 10.000 de abonați, urmând ca, în viitorul apropiat, să primească acest drept şi utilizatorii care au nu întrunesc acest criteriu.

Cum funcționează YouTube live streaming?

Opţiunea live streaming a fost integrată direct în aplicația mobilă YouTube, astfel încât să nu fie necesară descărcarea unei aplicaţii separate care să aibă doar acest scop, asa cum este cazul aplicației Creator Studio, care ușurează crearea şi gestionarea canalelor de YouTube sau ca aplicația numită Capture, care permite creatorilor de video-uri online să înregistreze, să editeze și să partajeze videoclipuri direct de pe smartphone-urile lor. Spre deosebire de toate aceste funcții, YouTube live streaming nu va avea propria aplicație, accesarea făcându-se doar prin intermediul butonului mare roșu de captare aflat în colțul din dreapta al aplicației YouTube.

Ce facilităţi oferă YouTube live streaming?

Atunci când ești live prin intermediul aplicației mobile YouTube, abonații și fanii vor putea viziona și întra pe chat „aproape în timp real”. Bulele de chat vor apărea suprapuse peste video, permițându iniţiatorului să discute cu fanii săi. De asemenea, acesta va avea posibilitatea să comute între camerele smartphone-ului (faţă – spate).  O altă caracteristică a aplicaţiei este Super-Chat-ul, care permite poziţionarea cu prioritate a anumitor mesaje, prin intermediul unor fanioane. Super Chat-ul este o caracteristică prin care creatorii de conținut pot câștiga nişte bani în plus. Oricine se uita un live-stream poate plăti pentru comentarii sau ca mesajul lor să fie evidențiat și fixat în partea de sus a ferestrei de chat, timp de până la cinci ore, ca o modalitate de a face ca respectivul mesaj să iasă în evidență. Şi pentru că live-streaming-ul este posibil chiar din aplicația YouTube, acesta va avea acces la toate funcțiile pe care video-urile obișnuite le au pe YouTube: căutarea în fluxuri, găsirea prin recomandări și liste de redare, cât și protejarea de utilizări neautorizate.

Află mai multe…

Foto: sursa