Ringier România – locul I în topul editorilor şi al regiilor de vânzări. Libertatea.ro şi Unica.ro – lideri ai categoriilor ştiri şi lifestyle feminin

Recent, Ringier România s-a clasat pe locul 1 atât în topul editorilor, cât şi al regiilor de vânzări, din punct de vedere al numărului de utilizatori care au accesat cele 12 site-uri de conţinut aflate în portofoliu şi, respectiv, cele 28 de site-uri deținute în regie, conform celor mai recente rapoarte săptămânale publicate de SATI, pentru perioada 23-29 ianuarie a.c.

Site-urile din portofoliul Ringier România – locul I în topul editorilor şi ca regie de vânzări

Ca publisher, Ringier România deţine în portofoliul său 12 site-uri din zona editorială, cât si ejobs.ro şi imobiliare.ro. În ultima săptămână, Ringier România şi-a surclasat principalii competitori, înregistrând o creştere de 14% la nivelul numărului de utilizatori care au accesat site-urile sale, depăşind pragul de 4,4 milioane şi atingând o cotă de piaţă de 16%, conform SATI. Şi la nivelul traficului de pe mobil s-a înregistrat o creştere semnificativă, de 19%, din punct de vedere al numărului de utilizatori care au accesat site-urile Ringier România şi însumând peste 3,28 milioane.

Ca regie de vânzări, Ringier România s-a clasat, de asemenea, pe locul 1, atingând aproape 7 milioane de utilizatori şi înregistrând o creştere de 4% faţă de săptămâna anterioară. În ceea ce priveşte numărul de utilizatori de pe mobil, acesta a avut o creştere de 7%, cei care au accesat site-urile via mobile depășind cu puțin pragul celor 5 milioane. Referitor la cota de piață deținută de site-urile aflate în regie de vânzări, aceasta acoperă 25% din totalul site-urilor monitorizate de SATI.

Libertatea.ro şi Unica.ro – cele mai urmărite site-uri de ştiri şi de lifestyle feminin din România

Şi Libertatea.ro s-a clasat pe primul loc, în categoria site-urilor de ştiri generaliste, depăşindu-şi principalii competitori din acest segment şi înregistrând peste 2,45 milionane de utilizatori şi o creştere de 7% faţă de perioada anterioară. Şi traficul de pe mobil a avut o creştere de 10%, numărul de utilizatori care accesează Libertatea.ro via mobile trecând de 1,7 milioane.

Unica.ro şi-a surclasat, la rândul său, principalii competitori din categoria lifestyle feminin, bucurându-se de o creştere de 22% a numărului de utilizatori care au accesat site-ul, adică peste 1,32 milioane. Şi numărul utilizatorilor care accesează Unica.ro via mobile a înregistrat o creștere de 26%, depășind pragul de 1 milion.

Ringier România deţine în portofoliul său şi 14 site-uri proprii, cât şi 28 în regie de vânzări, din categoriile: lifestyle feminin, business, news/tabloid, news/opinion, cooking, teens, entertaining, medical, auto, games, lifestyle masculin, parenting, pets, sport şi TV guide.

Ringier România este şi cel mai important jucător în segmentul revistelor glossy pentru femei, cu un portofoliu format din șase publicații: ELLE, Psychologies, Avantaje, Glamour, Viva! și Unica, dintre care primele cinci sunt titluri internaționale.

Grupul Ringier este o companie media multinaţională. Fondat în 1833, Grupul Ringier are investiţii importante în print, staţii de radio şi producţii de televiziune. Din portofoliul său fac parte, de asemenea, numeroase platforme web şi de telefonie mobilă, precum şi tipografii. Ringier este o companie elveţiană de familie cu sediul la Zürich.