eJobs se alătură vocii românilor implicaţi şi liberi sub #aplicapentruromania

În contextul manifestărilor de stradă și al dezbaterilor din mediul online despre modificarea prin OUG 13/2017 a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, eJobs a lansat în spațiul public un mesaj către toți cei care vor să își facă auzită vocea. Îmbrăcat sub forma unui anunț de recrutare, mesajul promovat de eJobs este susținut de o fotografie sugestivă a Pieței Victoria, realizată de reporterul Vlad Chirea de la Libertatea, ziar de știri aflat în portofoliul Ringier România din care face parte și eJobs.

Promovat prin sintagma „Se caută Români Implicați și liberi”, anunțul de recrutare are drept „companie angajatoare” chiar România. Demersul, care este mai degrabă unul de susținere, nu urmărește o finalitate anume. Scopul său este acela de a atrage atenția asupra contextului actual, eJobs asumându-și în mod public punctul de vedere față de manifestările sociale din ultimele zile, în contextul discuțiilor tot mai aprinse despre responsabilitatea brand-urilor.

postarea noastră nu are nicio tentă publicitară sau politică, ci se dorește a fi un mesaj de susținere pentru toți cei care vor să își facă vocea auzită, să își susțină punctul de vedere și să își apere principiile. Credem în toți cei care susțin democrația în România și vrem să le arătăm acest lucru,

au explicat reprezentanții eJobs demersul, prin comentarii publicate la întrebările adresate pe Facebook.

Scris cu umor şi punctând câteva dintre mesajele cheie ale ultimelor zile, „job description-ul” formulează o serie de „așteptări” sub forma responsabilităților postului:

Ne propunem să devenim ceea ce ne dorim să fim, pentru liniștea generațiilor următoare. Așadar, ne-ar plăcea să:

– îți folosești experiența ca motor pentru acțiunile echipei tale;

– pui pasiune în tot ceea ce faci și să transmiți mai departe rezultatele tale și ale colegilor;

– crești gradul de fericire în cadrul organizației;

– să mergi mai des pe teren, ca să iei pulsul pieței;

– îți spui constant că meriți mai mult;

Totodată, anunțul punctează şi câteva aspecte de dorit la nivelul „atitudinii”:

– îi inspiri pe alții să te urmeze;

– îți păstrezi calmul în „ședințe”, chiar dacă în sală sunt peste 200.000 de oameni;

– nu treci la ALTĂ ÎNTREBARE până nu ai încercat, din toate puterile, să oferi răspunsul solicitat.

Ca orice job description, anunțul promovat de eJobs are şi o serie de beneficii, cu rol de a conștientiza potențialii „candidați” asupra necesității demersului:

Toată implicarea ta va fi răsplătită cu:

– schimbări pozitive în țara în care trăiești tu sau în care se află rudele și prietenii tăi;
– transformarea imaginii organizației, atât la nivel național, cât și internațional;
– vise care devin realitate;
– certitudinea unui viitor mai luminos.

Anunțul, promovat de eJobs pe pagina sa de Facebook în cursul zilei de joi, 2.02, a înregistrat până în prezent un reach de peste 500.000 de persoane, peste 5600 de like-uri, 2400 de distribuiri şi 74 de comentarii.

Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare online lansat în Romania. Utilizat în prezent de peste 3,2 milioane de profesioniști, eJobs.ro oferă acces la locuri de muncă în cadrul celor mai importante companii din ţară. eJobs Group SRL face parte din trustul Ringier România, parte a Ringier AG.