Oamenii cu suflet fac minuni oricând, dar şi de Sărbători!

Fundaţia Ringier – Ajută Copiii încheie un 2016 plin de emoţii pozitive! Cu toate că s-au confruntat cu multe situaţii limită, de la cazurile deosebit de dificile ale copiilor bolnavi pe care au reuşit să îi ajute, până la problemele sociale sau problemele de viaţă ale unor familii nevoiaşe, cei care şi-au asumat misiunea să ajute copiii reuşesc, în mod constant, să ofere bucurii nepreţuite şi acum, la final de an, prin site-ul I wonder, dar şi asumându-şi direct rolul de Moş Crăciun.  

Fundaţia Ringier ajută copiii 

50 de copii grav bolnavi au fost ajutaţi, în 2016, de Fundaţia Ringier. Deşi cazurile fiecăruia în parte sunt foarte dificile, marea mulţumire constă în faptul că “este primul an în care niciunul dintre micutii beneficiari nu s-a stins”, a declarant Mirona Hriţcu, Project Manager al Fundaţiei. Astfel, 90% din fondurile strânse de Fundaţie sunt direcţionate către susţinerea cazurilor acestor copii, restul fiind economisite pentru activități punctuale. 

În plus, anul acesta Fundaţia a desfăşurat şi 11 acțiuni de donare de alimente, jucării, cărți, îmbrăcăminte și calculatoare către școli din județele Giurgiu, Călărași și Dâmbovița.

Moşi Crăciuni pentru copiii nevoiaşi

Finalul lui 2016 îi găsește pe membri fundaţiei cu bagajele pline, în drum spre o școală din comuna Botești (jud. Argeș). Doamna învățătoare a scris Fundaţiei Ringier relatând povestea unei comunităţi sărace, unde copiii din clasele sale nu au primit mai nimic de Sărbători.

”Ne-am bucura nespus dacă Moș Crăciun ar ajunge și pe la noi! Eu consider că niște dulciuri, o jucărie si o carte de colorat sau povesti pentru cei de-a doua sunt cele mai bune daruri”, scria doamna învăţătoare. Aşadar, membrii fundaţiei au cerut sprijinul colegilor în acest demers, așteptările fiind depășite.

Un alt caz pentru care Fundaţia Ringier s-a mobilizat trup şi suflet, beneficiind atât de sprijinul colegilor, cât şi de al celor care obişnuiesc să doneze pentru cauze caritabile, este, de altfel, şi cel mai greu caz social din acest an: cel al familiei Asăvoaiei, descoperit de colegii de la Libertatea. Acest caz social foarte dificil, cu patru copii aflați în mare risc, se află printre proiectele pe care cei de la Fundaţia Ringir îşi propun să îl continue şi în 2017.

“Pentru această familie sperăm să reuşim ca în 2017 să le achiziționăm o casă și să le asigurăm un venit constant”, a mai adăugat Mirona Hriţcu.

Surprizele bune fac bine!

A doua jumătate a lui 2016 a adus în portofoliul Fundaţiei Ringier un nou proiect, I wonder – prima platformă de e-commerce din România dedicată cauzelor caritabile. Promovând mesajul „Surprizele bune fac bine”, I wonder vorbeşte despre experiente savuroase, care se împletesc cu latura umanitară.

Practic, celebrități din lumea muzicii, a sportului sau a actoriei donează timp sau obiecte dragi personalizate, toate acestea urmând să se regăsească în portofoliul magazinului online www.iwonder.ro.  Gesturile umanitare stau în puterea noastră, a tuturor, așa că tot ceea ce se regăseşte în oferta online a I wonder poate fi achiziționat de către cei  aflaţi în căutarea unui cadou altfel pentru cei dragi. Şi pentru că demersul Fundaţiei Ringier este în beneficul celor mici, majoritatea propunerilor de pe platforma online se adresează tot acestei categorii de vârstă.

Fundația Ringier a luat naştere în 2008, ca entitate juridică distinctă de operațiunile comerciale ale companiei Ringier. Începând cu 2012, Ajută Copiii! este principalul proiect al Fundației, în cadrul acestui program fiind sprijiniți, până acum, 170 de copii grav bolnavi. Până acum,  eforturile Fundației au dus la strângerea a peste 2 milioane de lei, bani ce au luat calea unor tratamente sau a unor intervenţii costisitoare pentru micii beneficiari.

Grupul Ringier este o companie media multinaţională. Fondat în 1833, Grupul Ringier are investiţii importante în print, staţii de radio şi producţii de televiziune. Din portofoliul său fac parte, de asemenea, numeroase platforme web şi de telefonie mobilă, precum şi tipografii. Ringier este o companie elveţiană de familie cu sediul la Zürich.